Boekingsinformatie

Algemene boeking informatie over het huren van een boot bij Elfsteden Vaarvakanties Friesland.

Boekingsvoorwaarden
Boekingsvoorwaarden

Alles over uw boeking

Hierna bent u goed voorbereid voordat u vertrekt!

Elektra aan boord

U vaart weg uit de haven met een vol accu pakket. Daarnaast heeft u 150 L fossielvrije diesel aan boord voor de fluisterstille generator. De zonnepanelen zorgen voor circa 25-30% van uw energie voorzieningen. Via een walstroom kabel kunt u op de meeste ligplaatsen stroom laden.

Borg

U dient borg te betalen als u een boot wilt huren. Dit kunt u doen per bankkaart, creditkaart (Maestro), maar ook contant!

Borgverzekering

Op verzoek van onze klanten hebben wij een verplichte borgverzekering. Dit houdt in dat u per boot een extra verplichte bijdrage van € 40,00 betaald. Hiermee koopt u, uw eigen risico 50% af van € 600,00 naar € 300,00. Dit is tevens het eigen risico per schadegeval. Onze prijzen zijn per week, inclusief 21% BTW. Over het algemeen gaan wij ervan uit dat u zelf een annulering- en/of reisverzekering afgesloten heeft. Mocht u dit niet hebben, is het mogelijk dat wij u hierbij informeren.

Schadevrij gevaren?

Wij belonen graag uw schipperstalent, met een waardecheque van € 50,-. Deze kunt u gebruiken als aanbetaling op een volgende vaarvakantie en ontvangt u als u de boot weer zonder schade inlevert!

Beschikbaarheid boten online opvragen

Om u 24 uur per dag van dienst te kunnen zijn, hebben wij onze website gekoppeld aan een online internetserver. Via www.elfstedenvaarvakanties.nl kunt u zelf kijken welke boten nog vrij zijn in de door u gewenste periode. Nadat u een keuze heeft kunnen maken, boekt u de boot direct via internet. Alle kosten worden keurig voor u berekend en nadat u geboekt heeft, worden automatisch de contracten per e-mail verstuurd. Natuurlijk mag u ons altijd bellen, wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 20.00 uur.

Vaarinstructie

Op onze locatie kunnen wij een korte vaarinstructie voor u organiseren. Tegen betaling van € 50,- per uur vaart u op de gewenste boot. Dit is alleen op afspraak mogelijk. Een vaarinstructie houdt o.a. in: aan- en afmeren, rechte koers varen, draaien en keren.

Verzekering

Al onze schepen zijn volcasco verzekerd, alleen het eigen risico (borgsom) is voor rekening van de huurder. Persoonlijke ongevallen en verlies aan persoonlijk eigendom vallen niet onder onze voorwaarden. Wij gaan er vanuit dat u hiervoor zelf verzekerd bent. Wie een schip besturen wil, moet tenminste 18* jaar zijn.

Sneekweek verhuurvoorwaarden

Helaas zijn wij genoodzaakt om voor de Sneekweek speciale voorwaarden te hanteren. Jeugdige huurders tot 25 jaar moeten een extra contract ondertekenen. Ook is de borg voor deze groep verdubbeld. Speciale Sneekweek voorwaarden zijn op te vragen bij ons kantoor.

* In de Sneekweek is de minimale leeftijd van de schipper 21 jaar.

Verplichte toeslag per boot

Naast de huursom betaald u, afhankelijk van het type schip, een verplichte toeslag voor o.a.: een lakenpakket, hoofdkussens inclusief slopen, een uitgebreide bootinstructie, cascoverzekering, toeristenbelasting en de eindschoonmaak. Het lakenpakket ontvangt u bij het schip, dit zijn de lakens voor op de matrassen. U kunt zelf een slaapzak of een dekbed meebrengen (wij bieden ook de mogelijkheid om een dekbed, inclusief overtrek, bij ons te huren voor € 15,- per persoon).

De eindschoonmaak doen wij

U vaart onze haven uit met een boot die van binnen en buiten is schoongemaakt. Bij terugkomst vragen wij u de afwas te doen, het beddengoed af te halen, de vuilnisbakken te legen en de boot bezemschoon achter te laten. De eindschoonmaak doen wij voor u! Hiervoor betaalt u een vast bedrag per boot, dat reeds is inbegrepen bij de verplichte toeslag.

Bootinstructie

Nadat de papieren en formaliteiten zijn afgewikkeld, geven wij u een tweedelige instructie, namelijk een theoretische- en een boordinstructie. Als u geheel op de hoogte bent van de spelregels op het water, kunt u genieten van een zorgeloze vaarvakantie. Het geheel duurt circa 1 uur, dus kom op tijd. De aanvangstijd staat aangegeven op uw bevestiging. Mocht u later aankomen dan de aanvangstijd, dan dient u contact met ons op te nemen.

Vaarinstuctie

Wij gaan er vanuit dat u kunt varen. Mocht u twijfelen of gewoon een korte opfriscursus wilt hebben, boek dan één of meerdere uren vaarinstructie.

U heeft een vaarbewijs nodig voor boten die langer zijn dan 15 meter en/of sneller kunnen varen dan 20 km per uur. Voor de boten van Elfsteden Vaarvakanties Friesland is geen vaarbewijs nodig!

Service op maat

Om u onderweg bij pech zo snel mogelijk te kunnen helpen, hebben wij serviceauto’s beschikbaar die bijna overal in Noord Nederland binnen 2 uur ter plaatse kunnen zijn. Nadat wij eerst telefonische ondersteuning verlenen, komen wij direct in actie bij vaartechnische problemen. Indien de reparatie niet noodzakelijk is, regelen wij dit op een ander tijdstip, natuurlijk in overleg met u.

Comfort in elk seizoen

Door de perfecte isolatie, gecombineerd met de verwarming, is comfortabel varen gedurende het hele jaar gegarandeerd. Huur rustig eens in het voorjaar of in de herfst, een belevenis apart. De meeste schepen hebben dubbele besturing, heerlijk op het achterdek of van binnenuit in de salon.

Zwemvesten voor kinderen

Pas goed op uw kinderen! Wees voorzichting op de steigers. Kinderen mogen niet rennen op de steigers. Dit is levensgevaarlijk. Denk na bij het aan- en afmeren. Kinderen kunnen het beste in de boot blijven. Indien er iets fout gaat, kan dit ernstig letsel als gevolg hebben. Zorg er in ieder geval voor dat kinderen (die niet kunnen zwemmen) op de boot een zwemvest dragen. U kunt bij ons zwemvesten huren tegen € 5,- per stuk.

IJsselmeer, Waddenzee en grote rivieren

Al onze boten zijn ingericht voor de binnenwateren van Nederland. Grotere meren, zoals IJsselmeer, Waddenzee en grotere rivieren, zijn niet toegestaan. Alleen als u kunt aantonen dat u veel ervaring heeft en over de juiste vaarbewijzen beschikt, kunnen wij op verzoek toestemming verlenen. Voor een IJsselmeer pakket dient u zelf te zorgen.

Gratis parkeren

Op onze locatie kunt u gebruik maken van onze gratis parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn in de directe nabijheid van de receptie, maar zijn ’s nachts niet bewaakt.

Meer informatie nodig?