Bootverhuur in Bolsward? Elfsteden Vaarvakanties laat je Friesland verkennen

Boot huren in Bolsward? Elfsteden Vaarvakanties heeft de oplossing!

Bent u op zoek naar een vaarvakantie met het gezin of met vrienden? Bekijk dan eens de hagelnieuwe elektrische houseboats van Elfsteden Vaarvakanties. 

Omdat wij geloven dat de tijd van diesel boten snel ten einde komt hebben wij elektrische houseboats ontwikkelt die dezelfde capaciteit hebben als de welbekende dieselboten, maar dan op schone energie!

Motorboten die: 

 • Dezelfde actieradius hebben als dieselboten
 • Geen lawaai maken
 • Een concurrerende prijs hebben
 • Beter zijn voor het milieu 

Waarom een elektrische “house” boot huren in Bolsward?

Onze boten zijn voorzien van alle gemakken van een woonhuis. Dit is dus geen ver van uw bed show. U zult zich meteen thuis voelen in de luxe boten van Elfsteden Vaarvakanties Friesland.

Daarnaast bent u met de elektrische boten in de mogelijkheid om de gehele Elfstedentocht per boot af te leggen. 

Gemakkelijk in besturing en aanleggen

Ziet u het al voor u? Die grote boot door de smalle grachten van Bolsward? Ook hier hebben we rekening mee gehouden. 

 • Boegschroef voor gemakkelijk aanleggen en snel manoeuvreren.
 • Stootrand om de gehele boot, waardoor aanleggen nog gemakkelijker gaat.

Mogelijkheid om een vaarles te nemen.In een vaarles van 1 tot 2 uur leren we u alle kneepjes van het vak! De vaarles is direct te reserveren bij het boeken van onze boten. 

Elfsteden vaarvakantie Friesland sfeer 6

Voel u thuis door de luxe inrichting van de elektrische houseboats.

Een luxe, ruime inrichting. Zoals u het thuis gewend bent, maar dan met de mogelijkheid om u te vervoeren over de prachtige wateren van Friesland! 

 • De ruimtes in de boot zijn optimaal benut. Er is voldoende plaats om al uw spullen in de kastjes op te kunnen bergen. Zo zijn de leefruimtes te gebruiken waar het voor bedoeld is.
 • Na een lange dag op het water een fijne douche nemen? Door de ruime cabine kunt u een douche pakken,zoals u dat thuis gewend bent. 
 • Een avondje op het meer dineren? De elektrische boten beschikken over een ruime en uitgebreide keuken.

Genieten van de zon is geen probleem op het dak van de houseboat. Pak uw handdoek en gooi hem uit, de zonnepanelen blijven werkzaam op de open delen. 

Onze houseboats

Zijn vergelijkbaar met de oude dieselboten, maar dan op schone energie.

 • Laten u volop genieten van het geluid van de watervogels die in Friesland te vinden zijn.
  Dit komt door de geruisloze motor waar de houseboats over beschikken.
 • Zijn eenvoudig op te laden. Een nachtje slapen en de accu’s zijn weer volledig opgeladen. Lukt dit een keer niet? Geen probleem, want de generator brengt u altijd thuis.
elfsteden vaarvakanties friesland boot
elfsteden vaarvakanties friesland boot

Zonder vaarbewijs een boot huren in en om Bolsward?

Dat is geen probleem, alle elektrische boten van Elfsteden vaarvakantie Friesland zijn onder de 15 meter en 15 pk. Dat betekent dat u geen vaarbewijs nodig hebt om een vaarvakantie te kunnen beleven. Heeft u nog geen ervaring met het besturen van een boot? Dat is geen enkel probleem. Afhankelijk van uw eigen inzicht en handelingssnelheid is 1-2 uren voldoende om de boot zonder enkele problemen te besturen. Een vaarles van 1 tot 2 uur kunt u direct reserveren bij het boeken van onze boten. 

Direct een boot huren in Bolsward en omgeving?

Bekijk de mogelijkheden en boek direct.

Bolsward

Niet de grootste stad, wel een pareltje
Tevens de start en finish van vele Elfstedentocht wedstrijden.
Bolsward is een stad om van te houden, om heerlijk in rond te dwalen langs de grachten en langs de vele monumenten. Maak een wandeling door het prachtige park.  Sta stil en bewonder het sierlijke stadhuis, volgens velen de mooiste van Nederland.

Ook geeft het de mogelijkheden om steden als Workum, Stavoren en Hindeloopen te bezoeken.

Belangrijke evenementen op en rond Bolsward binnen het vaarseizoen.

 • Marktplein live
 • Bolletongersdei
 • Langste Markt van Workum
 • Rondleiding Sonnema

Meer weten over Bolsward? Wij hebben alle elf steden doorzocht voor de leukste restaurants en bezienswaardigheden!

bolsward

Aanleggen in en om Bolsward

In en rond Bolsward zijn talloze aanleg mogelijkheden. Zowel betaald als onbetaald. De Friese organisatie de markrite (verantwoordelijk voor o.a. de aanlegplaatsen in Friesland) heeft een special app ontwikkelt die je door heel Friesland gratis kunt gebruiken om de juiste aanmeerplaats op het juiste moment te vinden. Ook brugtijden en (vuil)waterstations zijn hierin vermeld.

Maar jullie zitten in Koudum, ik wil een bootverhuur in Bolsward.

Weet u dat zeker? Koudum ligt namelijk op 2 uurtjes varen van Bolsward. Ondertussen passeert u de prachtige stad Workum. Er is ook een mogelijkheid om de pittoreske steden Stavoren en Hindeloopen mee te pakken en zo alle Zuidwest Friesland steden af te vinken! Als u de route over de Fluessen pakt om uw weg naar Bolsward te vervolgen is het ook mogelijk om de kleine onbewoonde eilandjes van de Fluessen te ontdekken en hier te overnachten. Vanuit Koudum kunt u rustig de boot te leren kennen op de wateren van de Morra of de Fluessen. Wanneer nodig even oefenen onder begeleiding.

Park and Sail

Direct aan onze haven hebben wij voldoende parkeerplaatsen zodat je gemakkelijk in en uit kunt laden. De auto kan hier kosteloos en veilig de gehele vakantie geparkeerd worden. Onze opstap locatie ligt maar 1 uur van Zwolle af.

Telefonisch een boot huren of toch nog wat meer informatie?

Wij beantwoorden graag al je vragen.