Bootverhuur in Grou? Elfsteden Vaarvakanties laat je Friesland verkennen

Boot huren in Grou? Elfsteden Vaarvakanties heeft de oplossing!

Bootverhuur Grou? Bent u op zoek naar een vaarvakantie met het gezin of met vrienden? Bent u klaar om de Friese meren te verkennen? 

Laat ons u overtuigen waarom u met één van onze elektrische houseboats op vaarvakantie zou moeten gaan! En geloof ons, hierna wilt u niet meer anders! 

Wij geloven dat de tijd van de oude dieselboten snel ten einde zal komen. Wij helpen de Friese natuur door schonere huurboten in de verhuurmarkt te brengen. Motorboten die:

 • Dezelfde actieradius hebben als dieselboten,maar dan op schone energie
 • Over een fluisterstille motor beschikken
 • Een scherpe prijs hebben
 • Veel beter voor het milieu en mens zijn!

Waarom een elektrische “house” boot huren in Grou?

U bent de ruimte, luxe en apparaten gewend van thuis. Dit willen wij zeker niet van u afpakken. Sterker nog, voor een uitgeruste relaxte vakantie denken wij dat dit een must is. Daarom hebben wij de boten zo ontwikkeld dat het voelt alsof u in een huis zit, maar dan op het water! Een boot die ook nog eens onder praktisch alle bruggen in Friesland door kan. 

Daardoor brengt het u in de mogelijkheid om de volledige Elfsteden route per boot af te leggen.  

Gemakkelijk in besturing en aanleggen

Geen ervaring? Dat is vanaf nu geen excuus meer. Iedereen kan het!

 • Boegschroef voor gemakkelijk aanleggen en snel manoeuvreren.
 • Stootrand om de gehele boot, waardoor aanleggen nog gemakkelijker gaat.
 • Mogelijkheid om een vaarles te nemen. In een vaarles van 1 tot 2 uur leren we u alle kneepjes van het vak! De vaarles is direct te reserveren bij het boeken van onze boten.

elfsteden vaarvakanties friesland boot

Voel u thuis door de luxe inrichting van de elektrische houseboats.

Een lange dag in de stad rondgelopen? Niets is beter om thuis te komen en even languit te gaan! Door de luxe inrichting is er genoeg ruimte voor iedereen. Wij hebben de boten voorzien van alle gemakken, zoals u die thuis gewend bent.

 • †Extra ruimte door de rechte wanden.
 • Voldoende ruimte om een fijne douche te nemen.
 • Vandaag zelf koken? Het schip beschikt over een ruime en uitgebreide keuken, waarin een heerlijke maaltijd bereid kan worden.
 • Gek op zonnen? Onze boten hebben een uitgebreid zonnedek. Ondanks de panelen kan dit ongestoord gebruikt worden om heerlijk op te zonnen.

Onze houseboats

 • Zijn vergelijkbaar met de oude dieselboten, maar dan op schone energie.
 • Varen geruisloos. U kunt volop genieten van de rust en ruimte die Friesland u biedt.
 • Zijn binnen een nacht weer opgeladen. Elke haven is tegenwoordig voorzien van elektriciteitspunt. Een keer niet in de buurt van een laadpaal? Geen probleem,want de fluisterstille generator brengt u altijd thuis.
elfsteden vaarvakanties friesland boot
elfsteden vaarvakanties friesland boot

Zonder vaarbewijs een boot huren in en om Grou?

Dit kan! U heeft geen vaarbewijs nodig! Vindt u het toch spannend? Geen zorgen. Wij brengen u, voordat u vertrekt, alle kneepjes van het varen bij in een te reserveren vaarles van 1 tot 2 uur kunt u direct reserveren bij het boeken van onze boten. 

Direct een boot huren in Grou en omgeving?

Bekijk de mogelijkheden en boek direct.

Een tocht door de rustgevende weilanden, wanneer u een boot huurt in Grou.

Nationaal park ‘de Alde Feanen’, dat in de eerste plaats bekend staat om de indrukwekkende flora en fauna. Het aantal plantensoorten dat er groeit, overstijgt de vierhonderd in ruime mate. Ook voor vele vogelsoorten vormt dit gebied een vertrouwde broedplaats. De natuurliefhebber die er graag op uit gaat, kan hier zijn hart ophalen.

Ook geeft het de mogelijkheden om steden als Sneek en het pittoreske IJlst te bezoeken. 

Belangrijke evenementen op en rond Grou binnen het vaarseizoen.

 • Merenloop
 • SKS –Skûtsjesilen
 • Simmerdei – Feestelijke afsluiting van de Skûtsjewike met Fryske markt. 
 • Grouster merke
elfsteden vaarvakanties friesland boot

Aanleggen in en om Grou

In en rond Grou zijn talloze aanleg mogelijkheden. Zowel betaald als onbetaald. De Friese organisatie de markrite (verantwoordelijk voor o.a. de aanlegplaatsen in Friesland) heeft een special app ontwikkelt die je door heel Friesland gratis kunt gebruiken om de juiste aanmeerplaats op het juiste moment te vinden. Ook brugtijden en (vuil)waterstations zijn hierin vermeld.

Maar jullie zitten in Koudum, ik wil een bootverhuur in Grou.

Weet u dat zeker? Koudum ligt namelijk op 3 uurtjes varen van Grou. Ondertussen passeert u prachtige meren en de steden IJlst en Sneek. U kunt rustig de boot leren kennen en wanneer nodig. Wanneer nodig even oefenen onder begeleiding.

Park and Sail

Direct aan onze haven hebben wij voldoende parkeerplaatsen, zodat je gemakkelijk in en uit kunt laden. De auto kan hier kosteloos en veilig de gehele vakantie geparkeerd worden. Onze opstap locatie ligt maar 1,5 uur van Amsterdam af.

Telefonisch een boot huren of toch nog wat meer informatie?

Wij beantwoorden graag al je vragen.