Boot huren in Lemmer? Elfsteden Vaarvakanties laat je Friesland verkennen

Bent u op zoek naar een vaarvakantie met het gezin of met vrienden? Wilt u een boot huren in Lemmer? 

Het zal niet lang meer duren voordat de oude diesel boot tot zijn eind komt. Wij zijn de voorlopers die hier een oplossing voor hebben gevonden! Elektrisch varen met dezelfde actieradius als de dieselboten, maar dan op schone energie!

Waarom een elektrische “house” boot huren in Lemmer?

Een huis op het water, geen betere manier om de Friese wateren mee te verkennen. Tevens is alle luxe ingebouwd die u gewend bent van thuis. U zult zich dus meteen thuis voelen. Door de lage bouw van de boot hoeft u niet te wachten tot bruggen zich zullen openen en kunt u gemakkelijk uw weg maken door Lemmer.  Liever iets meer uitdaging? De boten van Elfsteden vaarvakantie Friesland stellen u in staat om de volledige Elfsteden route af te leggen. 

Gemakkelijk in besturing en aanleggen

Ziet u het al voor u? Met een grote 10-persoons boot door de smalle gracht van Lemmer? Ook hier hebben we rekening mee gehouden. 

 • Boegschroef maken het u gemakkelijk met aanleggen en snel manoeuvreren.
 • Stootrand om de gehele boot, waardoor het aanleggen kinderspel wordt.
 • Mogelijkheid om een vaarles te nemen. Een vaarles van 1 tot 2 uur kunt u direct reserveren bij het boeken van onze boten. 
Elfsteden vaarvakantie Friesland sfeer 17

Door de luxe inrichting van de elektrische houseboats zult u zich meteen thuis voelen.

Maar hoe laten we mensen nu extra genieten van de vaarvakantie? Naast het feit dat onze boten fluisterstil zijn, hebben we gekozen om ze van alle (luxe) gemakken te voorzien. Zoals u dat thuis gewend bent. 

 • Alle ruimte is optimaal benut. Dit geeft extra opbergruimte en daarmee meer leefruimte.
 • Douchen zoals u dat thuis gewend bent. Wij hebben gekozen voor een ruime badkamer.
 • Kom je langs een supermarkt? Sla in! Het schip beschikt over een ruime koelkast en een uitgebreide keuken, waar in heerlijke maaltijden bereid kunnen worden.

Onze boten beschikken over een zonnedek. Hier kunt u gebruik van maken en tegelijkertijd zullen de panelen zich opladen.

Onze elektrische houseboats

 • Hebben dezelfde actieradius dan de reguliere dieselboten vanwege de generator aan boord.
 • Beschikken over een fluisterstille fossiel vrije generator. Hierdoor zult u nooit last hebben van lawaai die de rust verstoren.
 • Zijn eenvoudig op te laden in de havens. Hier kunt u de nacht doorbrengen en de volgende dag weer volop genieten van elektromotor.

Zonder vaarbewijs een boot huren in en om Lemmer?

Dit kan, voor het bevaren van de boten van Elfsteden Vaarvakantie Friesland heeft u geen vaarbewijs nodig. Nog geen ervaring met het besturen van een boot? Dat is geen enkel probleem, wij leggen u met alle liefde de kneepjes van het vak uit! U kunt een vaarles van 1 tot 2 uur direct bij reserveren bij het boeken van een van onze boten. 

Direct een boot huren in Lemmer en omgeving?

Bekijk de mogelijkheden en boek direct.

Lemmer bruist!

Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort van Friesland. Lemmer beschikt over een sfeervol, maritiem centrum. In de gracht die recht door Lemmer gaat meren veel watersporters af om te genieten van het ruime aanbod gezellige terrasjes. Ook leuk om te struinen langs de originele winkeltjes, vaak gevestigd in historische panden. 

Lemmer als uitvalsbasis geeft ook mogelijkheden om de stad Sloten te bezoeken. Dit is allemaal al mogelijk in één weekend bootverhuur!

Belangrijke evenementen op en rond Lemmer binnen het vaarseizoen.

 • ††Glemmer 
 • SKS-wedstrijd skûtsjesilen
 • Caribische zomermarkt
 • Lemsterweek

elfsteden vaarvakanties friesland boot

Aanleggen in en om Lemmer

In en rond Lemmerzijn talloze aanleg mogelijkheden. Zowel betaald als onbetaald. De Friese organisatie de markrite (verantwoordelijk voor o.a. de aanlegplaatsen in Friesland) heeft een special app ontwikkelt die je door heel Friesland gratis kunt gebruiken om de juiste aanmeerplaats op het juiste moment te vinden. Ook brugtijden en (vuil)waterstations zijn hierin vermeld.

Maar jullie zitten in Koudum, ik wil een bootverhuur in Lemmer.

Weet u dat zeker? Koudum ligt namelijk op 3 uurtjes varen van Lemmer. Ondertussen passeert u het kleinste stadje van alle elfsteden, Sloten. De reis ernaartoe zal voornamelijk over de mooiste meren van Friesland gaan. De Fluessen, Hegemer Mar, Slotermeer en de Groote Brekken zijn de meren die u passeert. Onderweg kunt u aanleggen bij één van de onbewoonde eilandjes van de Fluessen. Of trek een keer de avontuurlijke schoenen aan en spendeer hier de nacht onder de sterrenhemel en neem in de avond een verfrissende duik. Vanuit Koudum kunt u rustig de boot te leren kennen op de wateren van de Morra of de Fluessen. Wanneer nodig is het mogelijk om nog even te oefenen onder begeleiding. 

Park and Sail

Wij beschikken over ruime parkeerplaatsen voor uw auto. Vanaf de parkeerplaats hoeft u maar 20 meter te lopen voor u in uw boot staat. Daarmee is het in en uitladen zo gebeurt! Onze opstap locatie ligt maar 1,5 uur van Groningen.

Telefonisch een boot huren of toch nog wat meer informatie?

Wij beantwoorden graag al je vragen.