Bootverhuur Sneek: Elfsteden Vaarvakanties laat je Friesland verkennen.

Bootverhuur Sneek? Ben jij op zoek naar een vaarvakantie met het gezin of met vrienden? Ben jij klaar om de Friese meren te verkennen?

Bekijk dan eens de splinter nieuwe elektrische “houseboats” van Elfsteden Vaarvakanties. Met deze boten beleef je, tot 10 personen, een prachtige vaarvakantie in en om Sneek. Toch kun je er ook voor kiezen om meer van Friesland te verkennen. Hier later meer over. 

Omdat wij geloven dat de tijd van diesel boten snel ten einde komt en dat de Friese natuur wat hulp kan gebruiken hebben we “houseboats” ontwikkelt. Onze elektrische motorboten:

 • hebben dezelfde actieradius hebben als diesel boten
 • zijn super stil zijn
 • een concurrerende prijs hebben 
 • beter voor het milieu en de natuur in Friesland.

Waarom een “house” boot huren in Sneek?

De naam zegt het eigenlijk al. Onze houseboats hebben de gemakken van een woonhuis, maar dan verwerkt in een boot. Deze huur boten brengen je tot in het centrum van Sneek.

Door de lage doorvaarthoogte varen de boten je onder bijna alle bruggen in Friesland door. Je zit dus niet vast aan het Sneekermeer!  

De houseboot geeft je zelfs de mogelijkheid om de volledige Elfsteden route per boot af te leggen.

Gemakkelijk in besturing en aanleggen

Zie je het al voor je? Die grote 10-persoons boot door de smalle grachten van Sneek? Ook hier hebben we rekening mee gehouden.

 • Boeg- en hekschroef voor gemakkelijk aanleggen en snel manoeuvreren.
 • Boot reageert snel omdat deze wordt aangedreven door een elektro motor.
 • Stootrand om de gehele boot waardoor aanleggen nog makkelijker gaat.

elfsteden vaarvakanties friesland boot

Luxe en nieuwe inrichting.

Maar hoe laten we mensen nu elektrisch varen? Naast het feit dat onze boten bijna geen geluid maken en gemakkelijk te besturen zijn, hebben we gekozen om ze ze van alle (luxe) gemakken te voorzien.

 • Nauwelijks schuine hoeken. Dit geeft extra ruimte
 • Krap douchen dat kan vandaag de dag niet meer. Wij hebben gekozen voor een ruime badkamer.
 • Niet elke dag uiteten? Het schip bezit ruime en uitgebreide keuken waarin een heerlijke maaltijd bereid kan worden.
 • Weinig ruimte om te zonnen? Onze boten hebben een uitgebreid zonnedek. Dit kan ondanks de panelen gewoon gebruikt worden om heerlijk op te zonnen.

Onze houseboats

 • Hebben dezelfde actieradius als de dieselboten. De generator brengt je altijd thuis.

 • Varen geruisloos. U kunt volop genieten van de rust en ruimte die Friesland u biedt.

 • Hebben geen mechanische onderdelen en daarmee krijgt u een super snelle en accurate bediening van het schip.
elfsteden vaarvakanties friesland boot
elfsteden vaarvakanties friesland boot

Zonder vaarbewijs een boot huren in en om Sneek?

Dit kan! De houseboats van Elfsteden Vaarvakanties varen uiterst comfortabel en zijn eenvoudig te bedienen. Zelfs zonder enige ervaring vaart u, na enige aanwijzingen, vlekkeloos elke haven binnen. Zie het als het huren van quat of een scooter.

Belangrijker; u heeft geen vaarbewijs nodig! Heeft u toch twijfels? Geen zorgen. Wij brengen u, alvorens u vertrekt,  alle kneepjes van het varen bij. Een vaarles van 1 tot 2 uur kunt u direct reserveren bij het boeken van onze boten.

Een keer geen appartement. Kies voor de luxe camper van het water.

Vooral in het hoogseizoen, zo rond het “Skutsjesilen” en de Sneekweek, is het erg druk in Sneek. Het is dan lastig om onderdak te krijgen in de hotels, B&B’s of op de campings.

De houseboats zijn hiervoor de perfecte oplossing. Met voldoende vrije ligplaatsen rond het Sneekermeer ben je altijd in de buurt van de evenementen, maar heb je ook de mogelijkheid om de rust op te zoeken. Sterker nog: Met de houseboats ligt Friesland aan je voeten!

Direct een boot huren in Sneek en omgeving?

Bekijk de mogelijkheden en boek direct.

Het Sneekermeer, de ideale uitvalsbasis wanneer u een boot huurt in Sneek.

Het Snekermeer. Met name bekend bij de watersporters. Toch heeft het meer te bieden dan alleen watersport. Neem de aangrenzende plaatsen zoals Goingarijp, Terherne en het natuurgebied “de Geeuwpolder”. Ook geeft het de mogelijkheden om eenvoudig dorpen als Langweer, Heeg of Koudum te verkennen.

Belangrijke evenementen op en op Sneek binnen het vaarseizoen.

Elfsteden vaarvakantie Friesland sfeer 35

Aanleggen in en om Sneek

In en rond Sneek zijn talloze aanleg mogelijkheden. Zowel betaald als onbetaald. De Friese organisatie de markrite (verantwoordelijk voor o.a. de aanlegplaatsen in Friesland) heeft een special app ontwikkelt die je door heel Friesland gratis kunt gebruiken om de juiste aanmeerplaats op het juiste moment te vinden. Ook brugtijden en (vuil)waterstations zijn hierin vermeld.

Bootverhuur Sneek: Maar jullie zitten in Koudum?

Weet u dat zeker? Koudum ligt namelijk op nog geen 2 uurtjes varen van Sneek. Ondertussen passeert u prachtige Friese Meer de Fluessen en komt langs de mooie dorpen Heeg en IJlst.  Daarnaast start u niet direct in de drukte van Sneek. U kunt rustig de boot leren kennen en wanneer nodig even oefenen onder begeleiding.

Park and Sail

Uw auto staat bij ons kosteloos en veilig de gehele vakantie geparkeerd. Daarnaast biedt de ruime opstap plek mogelijkheid om eenvoudig alle spullen in te laden. Onze opstaplocatie ligt op nog 1,5 uur van Utrecht.

Telefonisch een boot huren of toch nog wat meer informatie?

Wij beantwoorden graag al je vragen.