Bootverhuur in Terherne? Elfsteden Vaarvakanties laat je Friesland verkennen

Boot huren in Terherne? Elfsteden Vaarvakanties heeft de oplossing!

Bootverhuur Terherne? Bent u op zoek naar een vaarvakantie? Elfsteden vaarvakanties Friesland beschikt over boten van 2 tot 10 personen! Ga samen met uw gezin of vrienden dit avontuur aan.

Omdat wij geloven dat de tijd van diesel boten snel ten einde komt en dat de Friese natuur wat hulp kan gebruiken hebben wij “houseboats” ontwikkelt. Motorboten die: 

 • Dezelfde capaciteit als dieselboten, maar dan een stuk schoner
 • Amper geluid maken
 • Veel besparen op diesel kosten
 • Beter zijn voor milieu en mens!

Waarom een elektrische “house” boot huren in Terherne?

Elfsteden Vaarvakanties Friesland biedt een ruim aanbod fluisterstille elektrische boten aan die beschikken over dezelfde capaciteit als de diesel boten, maar zijn een stuk schoner voor de natuur. Daarnaast kunt u flink besparen op diesel kosten!

Gemakkelijk in besturing en aanleggen

Een boot van 10 personen besturen, kan ik dat wel? Jazeker! Zelfs voor de, nog onervaren vaarders hebben wij het gemakkelijk gemaakt.

 • Gemakkelijk aanleggen en snel manoeuvreren met het boegschroef.
 • Stootrand en boeien rondomde boot, hierdoor zal het aanleggen een stuk gemakkelijker gaan.
 • Wilt u helemaal zelfverzekerd vertrekken? In een vaarles van 1 of 2 uur leren we u alle kneepjes van het vak. De vaarles is te reserveren bij het boeken van onze boten.

Elfsteden vaarvakantie Friesland sfeer 18

Voel u thuis door de luxe inrichting van de elektrische houseboats.

Gewend aan ruimte en luxe? Daar hoeft u bij de luxe boten van Elfsteden Vaarvakanties Friesland niet van af te kicken! Wij hebben alles aan boord om deze vaarvakantie onvergetelijk te maken.

 • Extra ruimte door de rechte wanden.
 • Een ruime badkamer waar men zich lekker op kan frissen na een lange dag op het water.
 • Een avondje zelf koken? De keuken is voorzien van alles wat u nodig heeft om een uitgebreide maaltijd neer te kunnen zetten.
 • Thuiskomen met een lekker kleurtje? Het zonnedek is ideaal om te zonnen. De panelen zullen ongestoord hun werk blijven doen. 

De elektrische ‘houseboots’ van Elfsteden Vaarvakanties Friesland

 • Hebben dezelfde capaciteit als dieselboten door de fossielvrije generator aan boord, alleen dan een stuk schoner.
 • Maken geen lawaai, door de fluisterstille motor kunt u optimaal genieten van de Friese natuur.
 • Zijn eenvoudig op te laden. Laadpalen vindt u in de jachthavens en aanlegkades van de gemeente. U kunt hiertegen ligplaats betaling de nacht doorbrengen. Ondertussen laadt de boot zich op.Lukt dit een keer niet? Geen probleem, want de generator brengt u altijd thuis.

elfsteden vaarvakanties friesland boot
elfsteden vaarvakanties friesland boot

Zonder vaarbewijs een boot huren in en om Terherne?

Dat is geen enkel probleem! Het besturen van een elektrische boot van Elfsteden Vaarvakanties Friesland is voor iedereen weggelegd! Nog geen ervaring? Geen zorgen, wij brengen u, voordat u vertrekt, alle kneepjes van het vak bij. Een vaarles van 1 tot 2 uur kunt u direct reserveren bij het boeken van onze boten. 

Direct een boot huren in Terherne en omgeving?

Bekijk de mogelijkheden en boek direct.

Terherne ligt midden in het mooie Friesland. Vlakbij plaatsen als Sneek, Leeuwarden en Grou.

Terherne noemen we ook wel eiland in de Friese meren. Het unieke van Terherne is ook dat het helemaal omringd is door water. Aan de ene kant het sneekermeer en aan de andere kant de Terhernster poelen. Dat maakt Terherne de ideale uitvalsbasis voor een watersportvakantie. 

Belangrijke evenementen op en rond Terherne binnen het vaarseizoen.

 • Opening watersportseizoen
 • Zomermarkt
 • SKS wedstrijd skûtsjesilen
 • Schilderworkshop ‘De vijf’

Elfsteden vaarvakantie Friesland sfeer 40

Aanleggen in en om Terherne

In en rond Terherne zijn talloze aanleg mogelijkheden. Zowel betaald als onbetaald. De Friese organisatie de markrite (verantwoordelijk voor o.a. de aanlegplaatsen in Friesland) heeft een special app ontwikkelt die je door heel Friesland gratis kunt gebruiken om de juiste aanmeerplaats op het juiste moment te vinden. Ook brugtijden en (vuil)waterstations zijn hierin vermeld.

Maar jullie zitten in Koudum, ik wil een bootverhuur in Terherne.

Weet u dat zeker? Koudum ligt namelijk op 3 uurtjes varen van Terherne. Ondertussen passeert u de steden IJlst en Sneek. De reis ernaartoe zal voornamelijk over de mooiste meren van Friesland gaan. De Fluessen, Hegemer Mar en het Sneekermeer zijn de meren die u passeert. Onderweg kunt u aanleggen bij één van de onbewoonde eilandjes van de Fluessen of van het Sneekermeer. Trek een keer de avontuurlijke schoenen aan en spendeer hier de nacht onder de sterrenhemel en neem in de avond een verfrissende duik. Vanuit Koudum kunt u rustig de boot te leren kennen op de wateren van de Morra of de Fluessen. Wanneer nodig even oefenen onder begeleiding.

Park and Sail

Vanuit de auto direct de boot in. Uw auto staat kosteloos en veilig de gehele vakantie geparkeerd naast onze haven. Dit stelt u in de mogelijkheid om gemakkelijk vanuit de auto de boot in te laden in alle rust en ruimte. Onze opstap locatie ligt op nog geen 1,5 uur van Apeldoorn af.

Telefonisch een boot huren of toch nog wat meer informatie?

Wij beantwoorden graag al je vragen.