Wanneer u een boot huurt in Friesland

Dé handleiding

Boot huren in Friesland? De #1 handleiding [2019]

Alles wat u moet weten over varen in Friesland.

Friesland, de nr. 1 watersport provincie van Nederland. Maak het mee! Niet alleen in de Sneekweek maar juist in het voorseizoen en zo ook het naseizoen, geeft het prachtige Friese Landschap een ultieme mogelijkheid de dorpen en steden te verkennen vanaf het water. Een geweldige beleving op het water, een stille en duurzame vaarvakantie met een elektrisch aangedreven lifestyle houseboat van Elfsteden Vaarvakanties Friesland.

De Friese Elfsteden

Onze boten huren

Onze boten genoemd naar de Friese Elfsteden Hindeloopen, Stavoren, IJlst, Workum, Bolsward, Franeker, Dokkum en Sneek zijn uitermate geschikt om een vaarvakantie te maken van 1 á 2 weken. Uiteraard kunt u bij Elfsteden Vaarvakanties Friesland ook korter huren. Een weekend of midweek is al mogelijk voor een zeer betaalbare prijs.

De elektrische houseboten zijn compleet nieuw met een eigen herkenbare uitstraling. Werkelijk een schilderij die u voorbij komt varen, in alle stilte weliswaar. Geen verhuurbedrijf in Friesland, waar u een boot kan huren, die zo’n groot aantal beschikbare elektrische boten verhuurt.  De nieuwe technieken die al in elektrische auto’s beproeft zijn worden nu ook toegepast in de watersport en recreatie vaarvakantie pleziervaartuigen.

Geen vaarbewijs nodig

Een volledig pakket met extra's aan vaarroutes

Kortom het varen op een boot, waar u geen vaarbewijs voor nodig bent, is een genot voor iedereen die een boot wil huren op de Friese wateren. Bij de verhuur van een boot krijgt u een volledig pakket met extra’s aan vaarroutes. Zo heeft u de keuze uit o.a. het varen van de Elfstedenroute of een rondje Sneek, Bolsward, Workum, Koudum, Hindeloopen, Stavoren, Heeg, IJlst, Stavoren, Sloten, Lemmer via Tsjeukermeer naar Heerenveen, Drachten etc.

De juiste boot huren

De indeling van onze huurboten

Afhankelijk van het aantal personen die er mee gaan aan boord zoekt u de juiste boot uit om te huren. De boten zijn te huur vanaf 2 tot 10 personen. De indeling van een huurboot bestaat meestal uit een aantal vaste bedden en de mogelijkheid om de salon zithoek om te bouwen tot 2 persoons bed. De keukeninventaris bestaat uit een complete pannenset, bestek, borden enzovoort, voor het aantal personen dat maximaal op de huurboot kunnen verblijven! De elektrische boten zijn verder voorzien van een koffiezetapparaat, waterkoker, combi-oven, koelkast, inductie kookplaat, televisie en WiFi met 5 GB per dag aan dataverkeer. Een elektrisch toilet is aangesloten op een vuilwatertank, deze kan gelegd worden bij een inzamelstation, meestal te vinden in de wat grotere jachthavens. De doucheruimte is ruim en met een goede hoogte prima te gebruiken. Wilt u binnenvaren, dan kan dat. Wij adviseren overigens om te starten met het buiten stuur.

Varen met een thema

Een cullinaire route door Friesland

Ook kunt u met een thema varen. Zo hebben we bij Elfsteden Vaarvakanties de mogelijkheid u een culinaire route aan te bieden met leuke restaurants en overheerlijke gerechten! Soms zelf bereid met eigen Friese streekproducten. Bijna elke Friese stad heeft wel zijn eigen streekproducten.

Zo kunt u een boot huren en start uw vakantie in het Friese Koudum, dit waterrijke dorp ligt aan de Friese Meren De Fluessen en de Morra. Koudum staat bekend om zijn “Koudumer Beantsje” (Boontjes). Van verre komt men dit heerlijke erkende streekproduct kopen of in een restaurant op een culinaire wijze te nuttigen. Bekende streekproducten zijn o.a. Us Heit, een Fries bier gebrouwen in de Elfstedenstad Bolsward, maar ook Sonnema Beerenburg wordt gemaakt in de deze stad. Deze lekkere likeur is bekend in heel Nederland en zelf in het buitenland. Wat te denken van de Fryske Weidekaas, bierbrouwer it Sneker pypke, Friese worst, Molkwarder koeke, Beerenburg Boomsma van Weduwe Joustra uit Sneek…..

Kiest u ook voor een prachtige vaarvakantie in Friesland?