De stad Dokkum

Dokkum is een van de Friese elf steden en heeft een regionale verzorgingsfunctie voor Noordoost-Friesland. De stad is de 5e winkelstad van Friesland.

De Friese Elfsteden
De Friese Elfsteden

Dokkum

Deze stad staat bekend als een winkelstad, maar heeft ook een zeer historische binnenstad. Met maar liefst 140 rijksmonumenten is er van alles te zien in deze stad. Bovendien komt hier de Beerenburg vandaan, die moet je proeven!

dokkum
Genieten van het mooie weer in Dokkum

Eten en drinken

Verse vis uit de haven van Harlingen

1. Abdij van Dokkum
Tussen ‘hot spots’ ligt de al even monumentale Abdij van Dokkum. Dat is een majestueus hotel, restaurant en grand café, pal in het historische hart van Dokkum. De prachtige ramen van het pand kijken uit op de pittoreske markt van Dokkum en laten je zo lunchen of dineren in een uniek decor. Het hotel zelf herbergt vijfentwintig top kamers die elk met vier hotelsterren werden gewaardeerd. En uiteraard is de kwaliteit van de service en van de keuken van De Abdij van Dokkum navenant.

2. Hotel Café Restaurant De Gouden Klok
Welverdiend onthaasten in een prachtige omgeving?! Hotel, eetcafe De Gouden Klok, in een kustplaats van Friesland, vormt de ideale uitvalsbasis voor een ontspannen korte vakantie. Ondanks zijn bouwjaar rond 1870 is hotel De Gouden Klok modern ingericht en ligt in het centrum van Holwerd, aan de waddenzee en de dicht bij het Lauwersmeer. Veel fiets en wandelpaden in de omgeving, en de mogelijkheid om de eilanden Ameland en/of Schiermonnikoog te bezoeken. 

3. Hotel Restaurant It Posthûs
Hotel-Restaurant It Posthûs is een À la carte restaurant en hotel met zeven kamers.Terras op de Dokkumer EE aan de Elfstedenroute in Birdaard. Zaalaccomodatie vanaf tien personen tot en met 150 personen. 

Wat te doen in Dokkum

Bezienswaardigheden

1. Museum van Dokkum
Midden in het historische centrum van Dokkum ligt Museum Dokkum. Het museum bevindt zich in een aantal historische panden, waaronder het zeventiende-eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen. In een voormalig pakhuis van rond 1800 is een permanente tentoonstelling over Bonifatius (± 672-754) te zien, die een uniek beeld van het leven van Bonifatius geeft. 

2. Tolhuisbad
Het Tolhuisbad in Dokkum heeft onder meer een recreatiebad en een wedstrijdbad. Daarnaast genieten gasten van faciliteiten als een bar, een Turks stoombad en diverse zonnebanken. In het recreatiebad zijn diverse spel-elementen te vinden. Ook is er een bubbelbad. Rondom het buitenbad is een ligweide om in de zomermaanden heerlijk te zonnebaden. Het binnenbad wordt elke week een keer omgetoverd tot discozwembad.