De stad Leeuwarden

Met 90.000 inwoners en haar stadskern met oude panden en andere bezienswaardigheden, de trotse hoofdstad van Friesland.

De Friese Elfsteden
De Friese Elfsteden

Onze Friese hoofdstad Leeuwarden

Onze hoofdstad is de stad van honderd namen. Leeuwarden, Liwwadden, Leewadden, Ljouwert, Luwt, Lintwarde: het is het ideale uitgangspunt voor onvergetelijke reis door Friesland. Met een centrum dat nu nog het best bewaarde geheim van Nederland is, met een toren die schever staat dan het bouwwerk in Pisa en bijzondere mensen die zich de pis niet lauw laten maken maar altijd in zijn voor een babbel en een biertje.

Top 5 leuk geprijsd

5x budgetvriendelijke restaurants

1. TALK OF THE TOWN
Bij keukencafé Talk of The Town kun je genieten van heerlijke huisgemaakte saté, gegrild op houtskool en verfijnd met de lekkerste kruiden en marinades

2. EETCAFÉ HET LEVEN
Als het om eten en gezelligheid gaat, is eetcafé Het Leven al bijna 20 jaar een begrip in Leeuwarden. Lekker eten, gezelligheid en een ongedwongen sfeer.

3. EETCAFÉ SPINOZA
Spinoza ligt in de binnenstad van Leeuwarden en is in 2016 verkozen tot beste eetcafé van Nederland. Ontdek het zelf.

4. DE LACHENDE KOE
Bij de Lachende Koe kun je in-koe-sief eten: 2 of 3 gangen inclusief drinken voor een vaste prijs in een knusse, ongedwongen sfeer.

5. DOUBLE B
Double B staat voor Beer & Burgers, de specialiteit van het restaurant. Daarnaast gaat het restaurant back to basic, met een moderne doch nostalgische sfeer.

Leuke terrasjes

Leuke terrasjes in Leeuwarden

NIEUWESTAD
De terrasjes aan de nieuwestad in het centrum van Leeuwarden zitten met mooi weer altijd vol. Je kunt er heerlijk genieten van een hapje of drankje in de zon aan de Leeuwarder grachten met uitzicht op winkelend publiek.

WILHELMINAPLEIN
Het Wilhelminaplein is in Friesland ook beter bekend als het Zaailand. Aan dit plein bevindt zich onder andere het Fries Museum en een hele hoop leuke, gezellige terrasjes. In 2013 vond hier het 3FM evenement ‘Serious Request’ plaats.

GOUVERNEURSPLEIN
Aan het Gouverneursplein in Leeuwarden vind je de terrassen van onder andere de Walrus en Sems. Wil je genieten van de zon en de stad, net buiten de grootste drukte van Leeuwarden? Dan zit je hier helemaal goed.

Top 5 biologisch

5x biologisch eten

FRUITBAR SIS
Fruitbar Sis is dé hotspot voor alle foodies die Friesland bezoeken. Hier vind je smoothies, slow juices, wraps, koffie’s en gezonde lekkernijen. Er is een ruime keuze uit suiker-vrije, lactose-vrije en gluten-arme producten die vers worden bereid.

BROODJE BEWUST
De naam zegt het al, bij Broodje Bewust kun je kiezen uit een ruim assortiment aan bewuste sandwiches en andere lunchgerechten.

RESTAURANT WANNEE
Bij restaurant Wannee kun je dineren met een biologische en verantwoorde touch. Het restaurant hanteert een 80/20 concept waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van groente in plaats van vlees en vis.

ETEN IN DE MOLEN
Op deze unieke plek, in de molen aan het Zuidvliet, kun je genieten van koffie of thee met huisgemaakte lekkernijen, heerlijke broodjes en verse soep. Het restaurant streeft ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van biologische en/of streekgebonden producten. 

NEUSHOORN CAFÉ
Neushoorn Café is bij uitstek de plek om te lunchen, te borrelen en te dineren. De menukaart is bewust laagdrempelig: veel ingrediënten zijn afkomstig van lokale leveranciers, waarmee de meest verrassende gerechten voor je worden gemaakt tegen een eerlijke prijs.

Kiest u ook voor een prachtige vaarvakantie in Friesland?