De stad Sneek

Sneek is de grootste plaats in de gemeente Súdwest-Fryslân en de derde plaats in de provincie Friesland (Nederland). De stad telde in 2010 33.260 inwoners.

De Friese Elfsteden
De Friese Elfsteden

Sneek heeft veel te bieden

Sneek heeft veel te bieden, maar is bovenal bekend als watersportstad. Zeilscholen, vaarkampen en bootverhuurders. In en om Sneek zijn er genoeg te vinden. Voor zowel beginners als gevorderden is Sneek een prachtig vertrekpunt richting de Friese Meren.

SNEEK

Eten en drinken

Bruisend Sneek

1. DE STOLP SNEEK
CineSneek is een bioscoop met 6 zalen. Alle zalen zijn uitgerust met een Christies digitale Cinemaprojektor . In 4 zalen kunnen ook 3D films vertoond worden. Op loopafstand is er gelegenheid om te parkeren op bijvoorbeeld het Martiniplein of het Veemarktterrein. Alle zalen beschikken over een AIRCONDITIONING systeem zodat het ook in de zomer zeer aangenaam is.

2. GRAND CAFE DE WALRUS
De Walrus is een prachtig Grand-café in het hart van de Sneeker binnenstad. Het is de ideale plek om even gezellig bij elkaar te komen voor een kop koffie met gebak, lunch, een borrel met een hapje en voor het diner. Ons bedrijf heeft een lage drempel, niets hoeft en alles kan.

3. BRASSERIE DE KOPEREN KEES
Het bijzonder gezellige warme interieur en unieke terras zorgt er voor alsof u zich ergens in een pittoresk Frans stadje waant waar de tijd stil heeft gestaan. Het terras gelegen aan een van de mooiste oude stadsgrachten van Sneek is een zeer gewilde plek voor een hapje en sapje. De Koperen kees is elke dag van 11.00 tot 01.00 geopend voor de koffie lunch borrel en diner! Tot Kees!!

Wat te doen in Sneek

Bezienswaardigheden

1. BIOSCOOP CINE SNEEK
CineSneek is een bioscoop met 6 zalen. Alle zalen zijn uitgerust met een Christies digitale Cinemaprojektor . In 4 zalen kunnen ook 3D films vertoond worden. Op loopafstand is er gelegenheid om te parkeren op bijvoorbeeld het Martiniplein of het Veemarktterrein. Alle zalen beschikken over een AIRCONDITIONING systeem zodat het ook in de zomer zeer aangenaam is.

2. NATIONAAL MODELSPOOR MUSEUM
Bekijk website voor informatie.

3. DE STOLP
8 Bowlingbanen, bar, restaurant, zalen, lunchcafé, 6 squashbanen, 2 klimwanden en een sportcafé. Voor familiefeesten, bedrijfsfeesten, bruiloften, receptie?s, kinderfeestjes, verjaardagen, vergaderingen en cursussen. Broodjes, lunch, plates, ontbijt, diner à la carte, menu’s, buffetten, koffietafels, barbecue, steengrill, fondue, gourmet, wokken en catering. Klimfeestjes en klimcursussen. Spinning en fitness.

4. FRIES SCHEEPSVAART MUSEUM
Een museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart, maar ook verhalen over de stad Sneek. En voor kinderen is er een spannend kindermuseum.
Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 21ste eeuw. Met scheepsmodellen en schilderijen vertellen we de verhalen van de Friese kustvaart, de binnenvaart (met skûtsjes), de visserij op de Zuiderzee en de beurtvaart. 

Overnachten in Sneek

Hotels, appartementen en meer

1. Van der Valk Hotel Sneek
De hotelkamers bieden moderne extra’s als airconditioning, flatscreen, telefoon, minibar en draadloos internet. De smaakvolle inrichting met een bureau, een kaptafel en comfortabele fauteuils worden compleet met de uitstekende bedden die uw nachtrust garanderen.

2. Het Toppunt
AZeilboten en sloepenverhuur, aan de Houkesloot, tussen Sneek en het Sneekermeer, de ideale lokatie, direct de zeilen hijsen in de haven en u bent weg.
We zijn ook een groepsaccommodatie aan het water, met het mooiste uitzicht van Friesland. 40 bedden,een ruime keuken, terras en een groot speelveld.

3. Mini camping Synneveer
De camping is gelegen aan de Zwarte Brekken en ligt ongeveer 2 kilometer van het centrum van Sneek. De camping biedt plaats aan 25 eenheden. Voor elke eenheid is er een stroomaansluiting. Daarnaast is er een haven aanwezig met 20 ligplaatsen en zijn er een aantal steigertjes om op te gaan zitten, om bijvoorbeeld te vissen en waar vanaf u het water in kunt.